De stichting Stadstuinen Leiden stelt zich ten doel om door middel van tuinieren contacten tussen wijkbewoners te bevorderen en wijkbewoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met natuurlijk tuinieren. De stadstuinen vormen niet alleen voor de deelnemers een groen trefpunt in de wijk. Omdat de tuinen opgenomen zijn in de wandelroute door het park worden ook parkbezoekers uitgenodigd om te genieten van het groen.

Regels en afspraken

Op de pagina ‘regels en afspraken‘ kun je nog eens rustig nalezen hoe het tuinregelement in elkaar zit, onder welke voorwaarden je gewassen mag planten en welke werkafspraken we met elkaar gemaakt hebben. Heb je nog vragen? Laat het ons weten!

Werkbeurten

Met de gemeente hebben we de afspraak dat we gratis gebruik kunnen maken van de grond, we hoeven geen pacht te betalen. Wel zijn wij verantwoordelijk voor het onderhoud van de stadstuinen; het knippen van de hagen, onderhoud van de percelen voor algemeen gebruik, het netjes houden van de paden en het kunstwerk en het onderhoud van de gebouwen en de hekken.
Iedere tuinder krijgt 3 werkbeurten per jaar om te zorgen dat al deze werkzaamheden gedaan worden. Er komt een rooster voor de werkbeurten zodat je tijdig weet wanneer je aan de beurt bent en je kunt ruilen als de datum niet uitkomt.