Onthulling Waterkunstwerk

Waterkunstwerk Matilo Park Open!

Vrijdag 22 maart, op Wereld Waterdag, zal vanaf 16.00 uur in het Park Matilo, ingang Lekstraat, een feestelijk programma plaats vinden ter gelegenheid van de onthulling van het Waterkunstwerk. Wethouder Jan Jaap de Haan van Cultuur zal rond 17.00 uur samen met collega wethouders Mirjam Ates uit Zoeterwoude en Leo Maat uit Leiderdorp de officiële opening verrichten, waarna het water zal gaan stromen.

Het Waterkunstwerk is een meerjarig gemeenschapskunstproject, waar beeldend kunstenaars Diana Lepelaar en Ludy Feyen samen met tuinders en buurtbewoners van de wijken Meerburg en Roomburg de uitvoering aan geven. Janine Vermeulen heeft als verhalenverteller met leerlingen en buurtbewoners de Mythe van Matilo samengesteld, die deel uitmaakt van de ontmoetingsplek ‘het Waterkunstwerk’.

Tijdens de onthulling wordt de Mythe van Matilo voorgedragen en verbeeld, met medewerking van leerlingen van de brede school de Arcade. De band Vetschiller zorgt voor een muzikale bijdrage voor en tijdens het programma. Romeinse hapjes worden verzorgd door de Historische Keuken. Kinderen zijn welkom om kleibeeldjes vast te zetten op de ecologische dakpannenwand.

Het Waterkunstwerk is tot stand gekomen op initiatief van Stichting Salix, met financiële bijdrage van: Gemeente Leiden, Fonds1818, WOZFonds, Wijken voor Kunst, Fonds Biodiversiteit en met behulp van diverse sponsoren.Meer achtergrond informatie vindt u op www.waterkunstwerkmatilo.nl

openings waterkunstwerk